viernes, 13 de septiembre de 2013

INFORMACIÓ SOBRE LA REUNIÓ CONVOCADA PER LA FEDERACIÓ D'APIMAS DE DIA 10 DE SETEMBRE

AMIPA C.P. ES PUIG

L’AMIPA del C.P. Es Puig, davant la confusió d’aquest principi de curs 2013-2014, vol informar les famílies de les idees principals que es tractaren en  la reunió convocada per FAPA (Federació d’APIMAS) dia 10 de setembre a l’escola pública Ponent d’Inca. Hi varen intervenir representants de FAPA, de l’Assemblea de docents, de COAPA, de la Plataforma Crida, a més de nombrosos pares i mares.

FAPA
1-FAPA dóna suport a la vaga dels docents per diversos motius. No es tenen en compte les famílies. Segons FAPA no es pot deixar que les famílies siguin només espectadors. Tampoc no es pot permetre que la Conselleria d’Educació passi per damunt la llei amb un nou decret després de la suspensió del primer pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears.
2-FAPA defensa l’aprenentatge de llengües però en cap cas de la manera que es pretén fer.
3-FAPA defensa sobretot la unitat de tota la comunitat educativa.
4-FAPA també diu que una vaga indefinida és terrible pels nostres fills.També comprèn que hi ha famílies que no poden donar suport a aquesta vaga  perquè costa assolir el fet de tenir els fills 1,2,3… setmanes sense classe. Ara bé FAPA també fa una crida a la reflexió: els docents faran un gran esforç, no per demanar un augment de sou, sinó per demanar unes millors condicions de feina per atendre com es  mereixen  els nostres infants: disminució de ràtios per aula, més professors de suport, substitucions de baixes laborals dels professors sense esperar 30 dies, més beques de menjador, classes en anglès però amb una bona preparació…
5- FAPA té clar que els governants que han triat els ciutadans, siguin del color polític que siguin, han de cercar un espai de consens i diàleg  i han de defugir de la crispació.
6- FAPA llança una pregunta als pares: poden aprendre els nostres fills els continguts de matemàtiques o medi en anglès a 1r. d’ESO? Tenen suficient nivell d’anglès per poder seguir amb normalitat el temari d’aquestes matèries? Baixaran de nivell els continguts perquè els alumnes no es perdin? Hi ha editorials que ja estan preparant dues versions dels llibres: una de fàcil i una altra de més difícil… en funció del nivell de coneixement d’anglès se’n triarà una o altra.
7-I una altra pregunta: si els que han de dur a terme un projecte educatiu no hi creuen, com poden aprendre els nostres fills? Totes les escoles tenen un PEC i ara la conselleria obliga a canviar-lo. FAPA demana un projecte TIL adaptat a cada centre.

Assemblea de docents
1-Aquesta vaga va més enllà  del TIL.
2-L’assemblea de docents es dol dels perjudicis que tendran els alumnes.
3-Vol recordar que s’han perdut més de 1000 docents, que s’han augmentat les ràtios, grups més nombrosos que a més rebran ensenyaments en anglès.
4-El moviment vaguista parteix per primera vegada dels propis treballadors i no dels sindicats.
5-Els docents volen expressar el seu compromís amb les famílies perquè saben que després de la vaga hauran de recuperar el temps i la feina perduda.

Plataforma Crida
1-Demana màxima assistència  a les concentracions que es duran a terme.
2-També  demana penjar camisetes, teles verdes… a llocs visibles dels nostres carrers. També dur els nins vestits d’aquest color a escola.

COAPA
Com va dir Jaume Ribas (president de COAPA) a la reunió. Què podem fer els pares per ajudar els docents? Dur els nins a l’escola?  Buidar l’escola? Cada família, cada escola, cada AMIPA és una realitat diferent i, per tant, ha de cercar una solució diferent. En qualsevol cas no s’ha de ficar el dit a l’ull del docent sinó que tota la comunitat educativa ha d’anar unida. També va  fer incidència  en la legalitat o no del primer TIL als centres que l'han aprovat abans del recurs del TSJB. S’ha de fer un segon TIL i dur-lo a consell escolar? El president de l’Associació d'inspectors d'educació considera que els decrets que s’han aprovat abans del pronunciament del TSJB no són vàlids.


L’AMIPA del C.P. Es Puig ha cregut convenient fer-vos arribar aquest resum, no només per informar  d'aquesta reunió, sinó també perquè volem crear un espai de reflexió davant aquest inici de curs que es preveu complicat.




No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.